ekmekci. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Cevizli Tencere Ekmeği

Bu sefer tencere ekmeğimi cevizli, kabak çekirdekli ve keten tohumlu yaptım 









Tencere Ekmeği için malzemeler
 (1 adet ekmek için) 
3 su bardağı  tam buğday unu 
1 çay kaşığı (tepeleme dolu) kuru maya (Dr.Oetker ınstand maya 11 gr lık paketin yarısı) 
1 çay kaşığı tuz 300 ml su (oda ısısında olması yeterlidir) 
Ekmeğinizin hamuruna karıştırmak için arzunuza göre 
Ceviz, keten tohumu,ay çekirdeği ve kabak çekirdeği ici



Tencere ekmeği nasıl yapılır. 

Hamur yoğurma kabına unu eleyelim. 
Maya ve tuzu da una ilave edip karıştıralım.  
Suyu ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım. 
Üzerini streç film veya silikon kapakla kapatıp en az on iki saat bekletelim. Biz hamuru akşam yapıp ertesi sabaha kadar bekletiyoruz. Bekleme süresinin sonunda kabaran hamuru tezgaha alalım. Hamuru üzerinden basarak ramazan pidesi gibi hafifçe açalım. Daha sonra kenarlarından çekerek bohça kapatır gibi katlayalım.  

Arzunuza  göre cevizini,keten tohumunu veya kabak çekirdeklerini hamurla birleştirin. Yine katlama tekniğiyle yapmanız lazim bu islemi ne kadar çok katlarsanız o kadar gözenekli ekmekleriniz olur.  

Temiz bir bezin üzerine un serperek hamuru bezin üzerine alalım ve bezi kapatıp bekletelim. Bir buçuk saat sonra ekmeği pişireceğiniz cam tencereyi fırına  koyup fırını 230 derecede ısıtalım. Yarım saat sonra hamuru bozmadan bezden ayırıp fırında kızan tencerenin içine koyup tencerenin kapağını kapatalım ve on-on beş dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim. Daha sonra tencerenin kapağını açalım fırın ısısını 190 dereceye düşürelim ve toplamda 50-60 dakika pişirelim. Fırından çıkaralım ve tel ızgara üzerinde soğutalım. Afiyet Olsun. 
Tarifi : Fırında pişirilmesini burdan bakabilirsiniz


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim